top of page
b50e9cf745fbafe942dd07d4a7aff7d1_1000x.jpg

Η Ιστορία της Código 1530

Στο Μεξικό, εδώ και πολλές γενιές, υπάρχει ένα μυστικό που φυλάσσεται καλά μεταξύ μιας επιλεγμένης ομάδας των πιο σεβαστών οικογενειών του Μεξικού και των καλύτερων του Los Bajos jimadors: 

El Tequila Privado!

Το El Tequila Privado υπήρχε μόνο για να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς ουρανίσκους των ευεργετών του, και όχι για μεγάλη παραγωγή. Στο μικρό χωριό Amatitán, μια τοπική οικογένεια τεχνιτών αποσταγμάτων έφτιάξε με πάθος αυτά τα αποστάγματα, χωρίς να παρεκκλίνει ποτέ από τους παλιούς κώδικες και τα έθιμα των αιώνων του Los Bajos: “Los Códigos”

Έτσι προέκυψε και το εμβληματικό όνομα του προϊόντος Código 1530. Ενός προϊόντος που προέκυψε γιατί «έτσι ήθελαν» και όχι γιατί «έτσι έπρεπε» !

1530: Είναι η χρονολογία σταθμός που εγκαθιδρύεται το Amatitán, στην περιοχή του Jalisco στο Μεξικό, όπου αποτελεί πλέον τη γενέτειρα της tequila,  εκεί όπου παράγεται και η Código 1530, και στην ουσία ορίζει την πραγματική χρονολογία «γέννησης» της tequila.  Έτσι προκύπτει και το motto

“Donde Todo Comenzo” που σημαίνει

«Εκεί που ξεκίνησαν όλα».

Código 1530 Rosa

Η βάση για την δημιουργία της Código 1530 Rosa είναι η φρέσκια, χωρίς παλαίωση Blanco.

Παραγωγή:

Ξεκουράζεται για 1 μήνα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, τα οποία φιλοξενούσαν Cabernet από Napa Valley της California.

Γευσιγνωσία: 

Οι γεμάτοι κρασί, πόροι του βαρελιού προσδίδουν στο απόσταγμα έναν ανθικό χαρακτήρα, νότες απο κόκκινα φρούτα και ένα φυσικό ροζ χρώμα.

Rosa.jpg
Blanco.jpg

Código 1530 Blanco

 

Η Código 1530 Blanco είναι η τεκίλα που αντικατοπτρίζει καλύτερα την καθαρή γεύση των τέλειων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται. Είμαστε υπερήφανοι για κάθε βήμα της παραγωγικής μας διαδικασίας. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα καλύτερα συστατικά για να παράγουμε ένα εξαιρετικό απόσταγμα που δεν απαιτεί παλαίωση.
 

Παραγωγή:
Χρησιμοποιείται μόνο πλήρως ώριμη αγαύη ηλικίας άνω των 7 ετών, διασφαλίζοντας ότι το επίπεδο Brix (περιεκτικότητα σε ζάχαρη) κάθε αγαύης πληροί τα υψηλά πρότυπα που απαιτούνται.
Η  Código 1530 Blanco  δεν αγγίζει ποτέ βαρέλι, ώστε να εκτιμηθεί πλήρως η πλούσια γεύση της αγαύης.
 

Γευσιγνωσία:
Γήινος, ορυκτός χαρακτήρας που εξισορροπεί υπέροχα τη γλυκύτητα των εσπεριδοειδών.

«Αν δεν είναι η αγαπημένη σου, δεν την έχεις δοκιμάσει».

George Strait

Código 1530 Reposado 

Η φρέσκια και λαμπερή Blanco ξεκουράζεται και ωριμάζει για 6 μήνες σε γαλλικά βαρέλια, που φιλοξενούσαν Cabernet από Napa Valley.

 

Παραγωγή:

Τα βαρέλια καίγονται εσωτερικά, με παραδοσιακό τρόπο στο αποστακτήριο στο Amatitán, με σκοπό να ανοιξουν οι πόροι του βαρελιού και να δώσουν ωραία χαρακτηριστικά και ώριμο χαρακτήρα στην tequila.

Γευσιγνωσία:

Ζωηρό, γλυκές νότες αγαύης, με την πολυπλοκότητα της βανίλιας, καραμέλα brûlée και απαλή πούδρα κακάο.

Reposado.jpg

Διακρίσεις

Código 1530 Origen
Παλαιώνει 6 χρόνια

Η Código 1530 Origen επαινείται από τους ειδικούς των αλκοολούχων ποτών ως η πιο εκλεπτισμένη Extra Añejo τεκίλα που έχει φτιαχτεί ποτέ.  Το περίπλοκο γευστικό της προφίλ,  φτιαγμένο με μεγάλη προσοχή με την πάροδο του χρόνου, συνδυάζει τον εκλεπτυσμένο ουρανίσκο μιας παλαιωμένης τεκίλα με πολλές από τις γευστικές νότες που βρίσκονται συνήθως στα παλαιωμένα ουίσκι και τα εκλεκτά κονιάκ. Η Origen αποτελεί κληρονομιά της ιδιωτικής οικογενειακής μας συνταγής.
 

 Παραγωγή:
Παλαιώνει 6 έτη στα καλύτερα γαλλικά λευκά δρύινα βαρέλια Napa Cabernet, καθιστώντας την μια από τις παλαιότερες και πιο εκλεπτυσμένες Extra Añejos της αγοράς.

 

Γευσιγνωσία:
Αρώματα μπαχαρικών, βανίλιας, καραμέλας και γλυκιάς βελανιδιάς που προσδίδουν έναν στιβαρό ουρανίσκο γεμάτο με γεύσεις αποξηραμένου σύκου και κανέλας.

«Το όνειρο ενός γνώστη».

Bounty Hunter, Napa

Origen.jpg
Anejo.jpg

Código 1530 Añejo
Παλαιώνει 18 μήνες


H Código 1530 Añejo έχει διακριθεί από τους ειδικούς της Tequila ως η καλύτερη Añejo τεκίλα που είναι διαθέσιμη σε εκλεκτές κάβες και μπάρες.  Παλαιώνει  για 18 μήνες στα καλύτερα γαλλικά λευκά δρύινα βαρέλια Napa Cabernet.
 

Παραγωγή:
H Código 1530 Añejo βασίζεται σε μια ιδιωτική συνταγή που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από μια οικογένεια βιοτεχνικής παραγωγής αποσταγμάτων στο Amatitán.
 

Γευσιγνωσία:
Εκλεπτυσμένη, κομψή και εκφραστική – νότες φρούτων, ανακατεμένες με δρυς, πινελιές βανίλιας και λίγα μπαχαρικά.

bottom of page